Ексклюзиви
неділя, 03 вересня 2017 11:36

Вчені прирівняли цукор до кокаїну

Вчені прирівняли цукор до кокаїну
Сахароза покращує настрій, стимулюючи відчуття насолоди в головному мозку людини, змушуючи його знову і знову їсти солодке Фото: google

Британські вчені встановили, що любов людей до цукру подібна до кокаїнової залежності.

Вчені провели експеримент на мишах. Встановили, що гризуни частіше вибирали солодке, ніж наркотик.

Результати дослідження дозволили припустити, що звикання до цукру сильніше, ніж до таких алкалоїдів, як мескалін, кокаїн, морфін і псилоцибін.

При попаданні солодкого в організм у людини покращується настрій, а також виникає відчуття насолоди, повідомляє The Guardian.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вчені з'ясували, як максимально використовувати ресурси мозку

Однак деякі вчені оскаржили це твердження, заявивши, що під час експерименту миші мали обмежений доступ до цукру. На думку цих експертів, тварини відчували б меншу тягу до солодкого, маючи вільний доступ до нього.

Американські науковці виявили генетичні причини розладів прийому їжі, зокрема, анорексії і булімії. Для збору даних дослідники провели аналіз геному у 93 людей. У результаті дослідники знайшли 431 ген, пов'язаний із цими синдромами, які утворили дві групи. Перша - відповідає за контроль апетиту, а також споживання і перетравлення їжі, друга - пов'язана з імунною системою.

Зараз ви читаєте новину «Вчені прирівняли цукор до кокаїну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4069
Голосування Чи варто із дітьми вчити уроки?
  • У жодному разі не треба
  • Завжди потрібно
  • Треба до 5 класу
  • Потрібно, якщо дитина заробила погану оцінку
  • Слід тільки перевіряти виконане завдання
  • Треба, якщо про це благатиме дитина
Переглянути