Американські науковці виявили генетичні причини розладів прийому їжі, зокрема, анорексії і булімії.
Для збору даних дослідники провели аналіз генома у 93 людей.
У результаті дослідники знайшли 431 ген, пов'язаний із цими синдромами, які утворили дві групи. Перша - відповідає за контроль апетиту, а також споживання і перетравлення їжі, друга - пов'язана з імунною системою.
Про це повідомляє Scientific Fmerican.
Вчені встановили, що потенційні порушення харчової поведінки на 50-80% залежать від генетичних факторів.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вчені з'ясували, як максимально використовувати ресурси мозку
Дослідники підкреслюють, що отримані результати корелюються з незвичайними дієтами або надмірними фізичними навантаженнями.
Зараз 30 млн жителів США стикаються з подібними проблемами. Кожному 20-му з нервовою анорексію загрожує смерть протягом 5 років.
Коментарі