Ексклюзиви
неділя, 30 серпня 2020 04:53

Вчені довели можливість потрапляння життя на Землю з космосу

Вчені довели можливість потрапляння життя на Землю з космосу

Учені довели можливість потрапляння життя на Землю з космосу. Фахівці експериментально довели, що бактерії здатні виживати у вакуумі, дрейфуючи по космосу.

При цьому вони можуть долати відстані рівні дистанції від Землі до Марса. Вчені провели експеримент, у ході якого протягом трьох років піддавали ірадіостійкість бактерії. Deinococcus впливу мікрогравітації, ультрафіолетового випромінювання, екстремальних температур і вакууму, пише журнал Frontiers in Microbiology.

Бактерії були розміщені із зовнішнього боку МКС. Вчені оцінюють максимальний термін безпечного перебування бактерій в космосі в 3-8 років. При цьому в МКС Deinococcus вони змогли б жити 15-45 років.

Результати експерименту доводять, що бактерії можуть виживати не тільки на метеоритах і астероїдах, а й у вигляді агрегатів, що переміщуються від планети до планети.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Астрономи виявили новий тип зірок

Глава NASA Джим Брайденстайн повідомив, що через кілька років жінка-астронавт зможе ступити на поверхню Місяця. У рамках програми NASA з дослідження Місяця Artemis (Артеміда) астронавти полетять на Місяць, щоб навчитися жити і працювати там протягом тривалого часу.

Зараз ви читаєте новину «Вчені довели можливість потрапляння життя на Землю з космосу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4069
Голосування Чи варто із дітьми вчити уроки?
  • У жодному разі не треба
  • Завжди потрібно
  • Треба до 5 класу
  • Потрібно, якщо дитина заробила погану оцінку
  • Слід тільки перевіряти виконане завдання
  • Треба, якщо про це благатиме дитина
Переглянути