Ексклюзиви
четвер, 27 серпня 2020 09:05

Жінка-астронавт ступить на поверхню Місяця

Жінка-астронавт ступить на поверхню Місяця
В NASA планують висадити екіпаж на Місяці в 2024 році. ФОТО: Reuters. com

Вчора під час відеоконференції глава NASA Джим Брайденстайн повідомив, що через кілька років жінка-астронавт зможе ступити на поверхню Місяця.

"Висадка на Місяці до 2024 року астронавтів - жінок і чоловіків - залежить від того, чи вдасться нам надихнути всіх американців на досягнення цієї мети", - запевнив директор космічного агентства США.

У рамках програми NASA з дослідження Місяця Artemis (Артеміда) астронавти полетять на Місяць, щоб навчитися жити і працювати там протягом тривалого часу.

Брайденстайн акцентував увагу на ролі жінок в космічних дослідженнях і представив емблему згаданої програми. Вона виконана в пурпурно-золотистих тонах, що є кольорами руху за права жінок.

"Ми віддаємо данину поваги тим жінкам-співробітникам NASA, хто здійснив польоти в космос, а також майбутнім дослідницям", - резюмував глава NASA.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Маск влаштує космічне шоу з Falcon 9

Компанія Tesla працює над розробкою тренувального нейрокомп'ютера під назвою Dojo. Він буде дуже потужний, про це повідомив засновник і гендиректор компанії Ілон Маск.

Зараз ви читаєте новину «Жінка-астронавт ступить на поверхню Місяця». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4069
Голосування Чи варто із дітьми вчити уроки?
  • У жодному разі не треба
  • Завжди потрібно
  • Треба до 5 класу
  • Потрібно, якщо дитина заробила погану оцінку
  • Слід тільки перевіряти виконане завдання
  • Треба, якщо про це благатиме дитина
Переглянути