четвер, 13 серпня 2020 12:59

Астрономи виявили новий тип зірок

Астрономи виявили новий тип зірок
Група міжнародних астрономів виявила новий тип зірок у межах Чумацького Шляху. Фото: Pixabay

Астрономи з Університету Ла-Коруньї та Астрофізичного дослідницького інституту на Канарських островах виявили 15 зірок нового типу. Космічні тіла багаті фосфором, а також містять магній, кремній, кисень, алюміній і церій.

За словами вчених, це відкриття є сенсаційним, бо такий тип зірок відкрито вперше, пише New Atlas. Керівник дослідницької групи Томас Массерон розповів, що спеціалісти не тільки мають справу з новим типом об'єктів. Їхнє відкриття дає шлях для вивчення нових фізичних механізмів і ядерних реакцій, що виникають всередині зірок.

Зараз фахівці вивчають новий тип зірок та намагаються зрозуміти, як вони еволюціонують і синтезують елементи у своїх ядрах.

Зазначимо, фосфор є одним із шести хімічних елементів, які необхідні для життя на Землі. До них також належать вуглець, водень, азот, кисень та сірка. У біології фосфор є важливим структурним елементом у ДНК та РНК, адже допомагає переправляти енергію через клітини та регулює інші ключові процеси.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: SpaceX запустила в космос партію інтернет-супутників

Раніше Національне управління з аеронавтики і дослідження космічного простору США (NASA) показало планету незвичайного рожевого кольору. Планету виявили в зоряній системі GJ 504, якій 160 млн років, що означає: сама ж планета має бути молодша.

Зараз ви читаєте новину «Астрономи виявили новий тип зірок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути