четвер, 28 січня 2021 17:51

В Україні зроблять новий корабельний гелікоптер

В Україні зроблять новий корабельний гелікоптер
фото: wikipedia.org

В Україні зроблять новий корабельний гелікоптер

В Україні до 2023 року планують розробити корабельний гелікоптер для берегової авіації Військово-морських сил України. Замовником виступило Міноборони.

За основу планують взяти багатоцільовий Мі-2. Його оснастять додатковим обладнанням і механізмами, повідомили у компанії "Мотор Січ".

Впродовж цього року на виробництві планують отримати перший готовий гелікоптер для берегового базування. 2-й гвинтокрил мають зібрати за 2 роки. Це буде гелікоптер для корвета. Він матиме механізм складання лопатей, а це дозволяє транспортувати вертоліт в ангарі корабля.

Крім того, інженери мають створити дві версії гелікоптера: пошуково-рятувальний і протичовновий. Гвинтокрили призначені для берегової авіації Військово-морських сил України, а також озброєння корветів за турецьким проєктом Ada.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні побудують плавучий госпіталь: показали макет

У жовтні 2020 року президенти України та Туреччини підписали двосторонні угоди про співпрацю країн в оборонній сфері. Зокрема вони домовилися про спільне будівництво бойових кораблів, безпілотників та всіх видів турбінних двигунів. У Туреччині та на українському суднобудівному заводі "Океан" буде тривати спільне виробництво корветів Ada.

Зараз ви читаєте новину «В Україні зроблять новий корабельний гелікоптер». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути