Ексклюзиви
пʼятниця, 07 червня 2024 19:36

Спецтема: Війна Росії проти України

Уряд підтримав бронювання співробітників через "Дію": коли запустять послугу

Уряд підтримав бронювання співробітників через "Дію": коли запустять послугу
Уряд підтримав бронювання співробітників через "Дію". Фото: LB

Кабінет міністрів у п'ятницю, 7 червня, підтримав постанову про бронювання співробітників підприємств та компаній через застосунок держпослуг "Дія".

Процес буде швидким, прозорим і без людського фактору, а результат - за годину. Про це повідомив віцепрем'єр - міністр цифрової трансформації Михайло Федоров у Telegram.

Орієнтовно послугу запустять на початку липня.

Федоров нагадав, що зараз, щоб забронювати співробітника, потрібно подавати заяви в паперовому вигляді, збирати підписи та тижнями чекати на результат. Дія це змінить.

На першому етапі забронювати своїх співробітників онлайн зможуть критично важливі підприємства та компанії, які працюють на потреби Сил оборони.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нардепи планують забронювати від мобілізації всіх рятувальників

Якщо бізнес чи державний орган має право на бронювання, керівник через портал "Дія" подасть списки працівників та засвідчить електронним підписом заяву.

"Далі "Дія" автоматично перевірить по реєстрах, чи справді людина працевлаштована офіційно і чи є про неї дані в "Оберегу". Якщо все ок, працівника заброньовано. Весь процес триватиме годину", - зазначив він.

Далі, додав Федоров, керівник отримає відповідь про бронювання працівника в кабінеті на порталі "Дія", а в людини оновиться про це інформація в "Резерв+".

"Якщо вона хоче отримати паперове підтвердження, то така можливість також буде. І обидва формати однаково чинні. Якщо в бронюванні відмовили, керівник також отримає відповідь у кабінеті на порталі "Дія", - підкреслив Федоров.

У середу, 5 червня, Кабінет міністрів України ухвалив постанову, яка передбачає бронювання від мобілізації, зокрема, працівників ДСНС в обсягах не більше 50%.

Окрім рятувальників, Кабмін обмежив бронювання співробітників Національної поліції, органів прокуратури, Бюро економічної безпеки, Державної кримінально-виконавчої служби, Служби судової охорони, судів, установ судової системи та органів досудового розслідування.

Зараз ви читаєте новину «Уряд підтримав бронювання співробітників через "Дію": коли запустять послугу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути