середа, 07 червня 2017 14:22

Університети фінансуватимуть за результативність

Університети фінансуватимуть за результативність
Виші отримуватимуть кошти за рейтинг та результативність роботи Фото: 24tv

Міністерство освіти і науки пропонує надати вищим навчальним закладам і науковим установам статус неприбуткових організацій.

Нині розробляють схему, за якою під час розподілу коштів між навчальними закладами враховуватимуть рейтинг та результативність.

"Якість освіти не підтримують у грошовому еквіваленті. Ми фінансуємо установи замість того, щоб фінансувати освітні послуги. Аби забезпечити справедливий розподіл державних коштів та фінансову автономію вузів, сьогодні необхідно внести низку змін до закону "Про вищу освіту" та Податкового кодексу. Фінансування за розробленою нами формулою та новий статус ВНЗ потребуватиме нового фінансового менеджменту в університетах", – сказав перший заступник міністра освіти і науки України Володимир Ковтунець.

Про це повідомляє Міністерство освіти і науки України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Майбутні студенти склали ЗНО з російської мови

"Стратегія працює тільки тоді, коли її підтримують на основі результатів фінансування. Це означає, що фінансування має бути пов'язане з цілями і мають бути створені стимули для їх досягнення. Управління, що базується на стимулах і конкуренції, має перевагу перед управлінням за правилами", – говорить Франк Цігель, виконавчий директор Центру вищої освіти (Німеччина).

Фахівці національного рейтингу вищих навчальних закладів склали рейтинг вузів "Топ-200 Україна". Його очолив НТУУ КПІ ім. Ігоря Сікорського.

Зараз ви читаєте новину «Університети фінансуватимуть за результативність». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути