середа, 31 травня 2017 14:47

Назвали найкращий університет країни

Назвали найкращий університет країни
КПІ визнали найкращим українським вузом у 2017 році. Фото: kiev-book.narod.

Фахівці національного рейтингу вищих навчальних закладів склали рейтинг вузів "Топ-200 Україна". Його очолив НТУУ КПІ ім. Ігоря Сікорського.

Про це повідомляє euroosvita.net.

Міжнародна спостережна рада рейтингу визначила, що цього року університет покращив академічну діяльність. У вузі створили і розвинули потужну інноваційну екосистему Sikorsky Challenge, вивели на ринок багато стартапів, продали найбільше ліцензій на винаходи та впровадили багато проектів у систему оборони України.

Друге місце посів КНУ ім. Тараса Шевченка. Третє - ХНУ ім. Василя Каразіна. Вони мають найбільше бюджетне фінансування наукових досліджень та високі індекси цитованості за системами Scopus та Web of Science.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Український виш увійшов у топ кращих у світі

До першої п'ятірки потрапили НТУ "Харківський політехнічний університет" та НУ "Львівська політехніка".

Замикає рейтинг Інститут підприємництва "Стратегія" з Дніпра.

Проект "Топ-200 Україна" стартував 2006 року. Це єдиний акредитований Міжнародною експертною групою з ранжування (IREG) академічний рейтинг в Україні. Серед інших він вирізняється універсальною системою критеріїв. За ними між собою порівнюють усі університети. Серед критеріїв - кількість отриманих за рік патентів, рейтинг наукової діяльності, участь вузів у міжнародних наукових програмах та участь у студентських олімпіадах.

Зараз ви читаєте новину «Назвали найкращий університет країни». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4069
Голосування Чи варто із дітьми вчити уроки?
  • У жодному разі не треба
  • Завжди потрібно
  • Треба до 5 класу
  • Потрібно, якщо дитина заробила погану оцінку
  • Слід тільки перевіряти виконане завдання
  • Треба, якщо про це благатиме дитина
Переглянути