Ексклюзиви
понеділок, 30 жовтня 2017 12:00

Юні винахідники запросили до Києва засновника Tesla Ілона Маска

Юні винахідники запросили до Києва засновника Tesla Ілона Маска
Кращі винахідники країни змагатимуться у фіналі проекту "Відкривай Україну "Фото: відкриті пошукові мережі

Учасники проекту "Відкривай Україну" запросили американського мільярдера, засновника Tesla Ілона Маска на фінал освітнього конкурсу. Він пройде 8-12 листопада у Києві в дитячому таборі "Двіжок".

24 команди науковців з усієї України приїдуть до столиці, щоб боротися за міні-грант для реалізації авторського проекту в рідному місті. Також переможців відправлять на стажування за кордон.

Команди представлять універсальні проекти з покращення благоустрою міста, які в перспективі можна реалізувати на рівні країни. Команди позмагаються у словесному батлі — презентації проектів. Після цього визначать п'ятірку команд, які отримають міні-гранти, і назвуть три команди, які поїдуть стажуватися за кордон.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українські винахідники вперше взяли участь у конкурсі NASA та увійшли до топ-3

У зв'язку з проведенням фіналу конкурсу учасники оголосили флешмоб #ElonMuskDiscoverUkraine. Так вони вирішила достукатися і запросити на фінал проекту винахідника, засновника SpaceX Ілона Маска.

Водночас з фінішом проекту "Відкривай Україну" 12 листопада в концертній залі Stereo Plaza відбудеться благодійний концерт "Ідентифікація". На сцені виступлять українські гурти: Pianoboй, СКАЙ, ALLOISE, ZAPASKA. Родзинка заходу: окрім власних хітів, вони виконуватимуть пісні на вірші українських поетів, яких вивчають у школі. Гроші, які виручать за квитки, підуть на стажування переможців за кордоном.

Освітній проект "Відкривай Україну" стартував восени минулого року. Тоді 428 команд почали зі змін на краще для своїх шкіл: створювали коворкінги, медіа-проекти, мурали. На другому етапі було завдання - оживити місто. 13 тис. молодих винахідників за півроку втілили на практиці понад 300 проектів по всій країні: кінотеатр просто неба, лавки із сонячними батареями. Так, у Бердянську з'явився оглядовий майданчик, на Кіровоградщині - майданчики для тренування собак, а у Радивилові - QR-коди на історичних пам'ятках.

Зараз ви читаєте новину «Юні винахідники запросили до Києва засновника Tesla Ілона Маска». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4069
Голосування Чи варто із дітьми вчити уроки?
  • У жодному разі не треба
  • Завжди потрібно
  • Треба до 5 класу
  • Потрібно, якщо дитина заробила погану оцінку
  • Слід тільки перевіряти виконане завдання
  • Треба, якщо про це благатиме дитина
Переглянути