середа, 23 вересня 2020 11:48

Український студент переніс у Minecraft корпус університету Шевченка: відео

Український студент переніс у Minecraft корпус університету Шевченка: відео
Навчальний корпус КНУ Шевченка навпроти території ВДНГ. Фото:bazilik


Студент КНУ імені Тараса Шевченка Дмитро Мітічкін відтворив будівлю свого університету в грі Minecraft. Окрім споруди, він створив пам'ятник Батьківщини-матері та вулицю рідного міста Славутич.
Про це повідомляє Bazilik.

У Minecraft хлопець грав багато років і завжди хотів відтворювати у грі рідні місця, тому обрав університет ім. Шевченка, де геймер навчається на факультеті кібернетики. Дмитро детально зобразив шостий корпус КНУ імені Тараса Шевченка, розташований на проспекті Академіка Глушкова, 4а. Побудований 1982 року.

За його словами, відтворивши будівлю, він виявив свою любов до університету. Крім цього, Дмитро Мітічкін намагався зберегти початковий вигляд навчального закладу. Корпуси постійно утеплюють, обклеюють, фарбують у білий колір, що істотно псує їхній оригінальний вигляд.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Unicode представила нові емодзі 2021 року

"Майнкрафт — це дуже цікавий формат для творчості. Він накладає обмеження, але це мене й захоплює. Адже обмеження стимулюють до креативності. Наприклад, стіни повинні бути завтовшки в два блоки (~2 метри), бо з обох боків мають бути різні матеріали. Тому доводиться креативити, щоб при цьому зберегти пропорції і передати реальний простір факультету", — розповідає хлопець.

"Мені подобається процес будівництва: я ходив і фотографував будівлю, а у грі відтворював її за фото, планами евакуації і деталями, які залишилися в пам'яті. У процесі дослідження пізнаєш саму будівлю, починаєш помічати деталі, повз які проходиш щодня і не звертаєш уваги. Розумієш, чому приміщення розташовані саме так, створюєш кращу просторову картину у своїй голові і усвідомлюєш геніальні архітектурні рішення, що увійшли до проєкту."

Геймер із Чехії під ніком Janisko почав створювати в грі Minecraft копію Чорнобильської атомної електростанції після вибуху. Наразі проєкт Chernobyl Universe, за його словами, готовий на 5%, але в нього вже можна грати.

Зараз ви читаєте новину «Український студент переніс у Minecraft корпус університету Шевченка: відео». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4069
Голосування Чи варто із дітьми вчити уроки?
  • У жодному разі не треба
  • Завжди потрібно
  • Треба до 5 класу
  • Потрібно, якщо дитина заробила погану оцінку
  • Слід тільки перевіряти виконане завдання
  • Треба, якщо про це благатиме дитина
Переглянути