Ексклюзиви
вівторок, 21 листопада 2017 16:21

Українські та французькі науковці проводитимуть спільні дослідження в Антарктиці

Українські та французькі науковці проводитимуть спільні дослідження в Антарктиці
Наукові українсько-французькі проекти стосуються геології, клімату, живої природи, астрономії, сейсмології. Фото: Pikabu

Українські науковці працюватимуть на французьких антарктичних та субантарктичних станціях.

Про це домовилися представники Міносвіти та Французького полярного інституту імені Поля-Еміля Віктора, повідомляє прес-служба МОН.

"За обраними проектами ми плануємо розпочати двостороннє співробітництво в сфері дослідження Антарктики. Наші вчені отримають можливість долучитися до наукових досліджень на французьких антарктичних та субантарктичних станціях. Це можуть бути як короткострокові проекти, так і тривалі – терміном до одного року. Наші вчені вже зацікавилися двома проектами щодо досліджень на архіпелазі Кергелен",– розповідає представник Уряду України в Секретаріаті договору про Антарктику Дмитро Чеберкус.

Наукові проекти стосуються геології, клімату, живої природи, астрономії, сейсмології та інших напрямків. Міносвіти разом з представниками наукової спільноти оберуть найпріоритетніші для української сторони.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Антарктиді зробили нове відкриття

Крім того, директор Французького полярного інституту імені Поля-Еміля Віктора Ів Френ пообіцяв підтримувати публікації вчених за підсумками цих досліджень у французьких наукових виданнях. Це підвищить публікаційну активність українських вчених і зробити українську антарктичну науку більш видимою для світової наукової спільноти.

Міносвіти 2018-го збільшить фінансування конкурсу наукових робіт молодих вчених. Причина - відтік молодих науковців за кордон. Там вони можуть стажуватися на сучасному обладнанні, продовжувати наукову кар'єру.

Зараз ви читаєте новину «Українські та французькі науковці проводитимуть спільні дослідження в Антарктиці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути