середа, 07 липня 2021 11:06

Вчені зробили сенсаційне відкриття про жіноче здоров'я

Вчені зробили сенсаційне відкриття про жіноче здоров'я
Репродуктивний вік жінок в США збільшився. Фото: pixabay.com

У сучасних жінок збільшується середній репродуктивний вік. Тривалість репродуктивного життя у США зросла з 35 до 37,1 року.

А ось середній вік настання місячних у дівчаток зменшився з 13,5 до 12,7 року. З часом це вплине на майбутні рекомендації щодо планування сім'ї, пише Senford.

"Репродуктивний період починається з першою менструацією і закінчується з настанням менопаузи. При цьому тривалість репродуктивного життя в жінок може сильно відрізнятися, що є цілком нормально. У когось менопауза настає раніше, у когось пізніше. На ці етапи життя впливають багато факторів: генетика, етнічне походження і навіть харчування. Якщо ви загалом здорові, це впливає на вашу фертильність або здатність підтримувати репродуктивне здоров'я", – зазначають фахівці.

Вчені у США проаналізували тенденції зміни віку при природній менопаузі та тривалість цього періоду за останніх 60 років. Виявилося, що середній вік настання менопаузи виріс з 48,4 до 49,9 року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ВООЗ хоче заборонити жінкам репродуктивного віку вживати алкоголь

Українки все частіше відкладають час материнства. Переважно народжують у 28 років, оскільки вчаться у ВНЗ, прагнуть втриматися на хорошій роботі чи заробити на житло. Хочуть подорожувати й спробувати себе в різних сферах. 13% жінок в Україні стають матерями після 40 років. Цьому сприяє розвиток медичних технологій.

Зараз ви читаєте новину «Вчені зробили сенсаційне відкриття про жіноче здоров'я». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути