середа, 24 листопада 2021 04:38

Вчені зробили з попкорну екологічний утеплювач для будинків

Вчені зробили з попкорну екологічний утеплювач для будинків
Попкорн є рослинною, екологічно безпечною та стійкою альтернативою продуктам з нафти. Фото: uni-goettingen.de

Німецькі вчені з Геттінгенського університету навчилися створювати будівельні теплоізоляційні плити з гранульованого попкорну.

Вони виявилися більш стійкими та екологічно чистими ніж аналоги на нафтовій основі, йдеться в релізі на сайті університету.

"90% матеріалів, які нині використовують для утеплення будівель, виготовляють із пластмас або мінеральних волокон, що не піддаються біологічному розкладанню", - стверджують учені.

Гранульований попкорн схожий на полістирол, який використовують для виготовлення величезної кількості різних пластикових виробів. Він такий же легкий, але не має недоліків синтетичного матеріалу.

"Новий процес дозволяє рентабельно виробляти теплоізоляційні плити в промислових масштабах. Це гарантує, що природні ізоляційні матеріали більше не будуть лише нішевими продуктами", - пояснює керівник дослідницької групи професор Аліреза Харазіпур.

Попкорн є рослинною, екологічно безпечною та стійкою альтернативою продуктам з нафти, яка може стати природною сировиною для утеплення. Продукція з попкорну має водовідштовхувальні властивості, що дає ще більше можливостей для довготривалого та практичного застосування.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Китайські вчені навчилися робити з промислових викидів корм для свиней

На Лабрадорі виявили бактерії, здатні розкладати розливи нафти, мазуту й дизельного пального. Науковці з канадського університету Калгарі виявили мікроорганізми, що переробляють вуглеводні за декілька тижнів і можуть існувати в сильно забруднених водах.

Зараз ви читаєте новину «Вчені зробили з попкорну екологічний утеплювач для будинків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути