Британські вчені встановили, що любов людей до цукру подібна до кокаїнової залежності.
Вчені провели експеримент на мишах. Встановили, що гризуни частіше вибирали солодке, ніж наркотик.
Результати дослідження дозволили припустити, що звикання до цукру сильніше, ніж до таких алкалоїдів, як мескалін, кокаїн, морфін і псилоцибін.
При попаданні солодкого в організм у людини покращується настрій, а також виникає відчуття насолоди, повідомляє The Guardian.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вчені з'ясували, як максимально використовувати ресурси мозку
Однак деякі вчені оскаржили це твердження, заявивши, що під час експерименту миші мали обмежений доступ до цукру. На думку цих експертів, тварини відчували б меншу тягу до солодкого, маючи вільний доступ до нього.
Американські науковці виявили генетичні причини розладів прийому їжі, зокрема, анорексії і булімії. Для збору даних дослідники провели аналіз геному у 93 людей. У результаті дослідники знайшли 431 ген, пов'язаний із цими синдромами, які утворили дві групи. Перша - відповідає за контроль апетиту, а також споживання і перетравлення їжі, друга - пов'язана з імунною системою.
Коментарі