четвер, 11 лютого 2021 12:50

Учені перетворили людське тепло на електроенергію

Учені перетворили людське тепло на електроенергію
Щоб перетворити внутрішню температуру тіла людини в електроенергію, пристрій використовує термоелектричні генератори. Фото: pixabay

Установку, що створює електроенергію з віддачі тепла тіла людини, винайшли науковці з Колорадського університету у Боулдері, США.

Винахід може розтягуватися, його можна носити як обручку, браслет або інший аксесуар, що торкається людської шкіри, повідомляє Phys.org.

Щоб перетворити внутрішню температуру тіла людини в електроенергію, пристрій використовує термоелектричні генератори.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дослідники підрахували, скільки електроенергії споживає Bitcoin

Так виробляє близько 1 В електроенергії на кожний квадратний сантиметр простору шкіри. Це менше, ніж треба для того, щоб забезпечити більшість існуючих батарей, але все одно достатньо для живлення таких електрогаджетів, як смартгодинник або фітнес-трекер.

"У майбутньому ми хочемо мати можливість заряджати переносні гаджети, у яких не буде батареї", - зазначив дослідник Цзяньлян Сяо.

За його словами, у пристрої не треба міняти батарею, він в режимі зарядки постійно.

"Щоразу, коли ви використовуєте батарею, ви розряджаєте її. Урешті-решт її потрібно замінити. Найприємніше, що є в нашому термоелектричному пристрої, те, що ви можете носити його, а він буде постійно заряджений", - зазначив Сяо.

Мозкові імпланти з бездротовою зарядкою можуть допомогти вилікувати залежність, хворобу Паркінсона та депресію. Пристрій контролює роботу мозку протягом тривалого часу. Керувати імплантом можна за допомогою смартфона.

Зараз ви читаєте новину «Учені перетворили людське тепло на електроенергію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4069
Голосування Чи варто із дітьми вчити уроки?
  • У жодному разі не треба
  • Завжди потрібно
  • Треба до 5 класу
  • Потрібно, якщо дитина заробила погану оцінку
  • Слід тільки перевіряти виконане завдання
  • Треба, якщо про це благатиме дитина
Переглянути