четвер, 16 лютого 2017 16:43

У школах нацменшин збільшать вивчення української

У школах нацменшин збільшать вивчення української
Фото з vkurse.ua

Міносвіти збільшило кількість годин на вивчення української мови у школах з мовою викладання національних меншин. Про це заявила міністр освіти і науки України Лілія Гриневич під час зустрічі з послом Республіки Болгарія в Україні Красіміром Неделчевом Мінчевом.

Від знання представників нацменшин української мови залежить забезпечення права дітей на отримання вищої освіти в Україні. "Сьогодні в Україні найдемократичніше ставлення до організації навчання мовами нацменшин у Європі. В результаті ми отримали ситуацію, коли учні цих шкіл не знають української мови, не можуть вступати до вищих навчальних закладів України, адже успішні результати ЗНО з української мови і літератури є обов'язковою вимогою для вступу", – каже міністр.

Навчання відбуватиметься за спеціальними навчальними планами, які будуть затверджені Міністерством.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Якщо не страждає ні навчання, ні робота - страждає особисте життя" - як поєднати навчання і роботу

Збільшено обсяг та змінено підходи до викладання української мови у школах з болгарською мовою викладання. За словами Гриневич, такі зміни відбулись на прохання болгарської общини.

Співпраця з Болгарією у галузі освіти здійснюється відповідно до угоди між міністерствами обох країн. Її підписали у грудні 1994 року. У червні 2001-го у Києві міністерства підписали угоду про взаємне визнання документів про освіту, наукові ступені і вчені звання. Зараз 47 українських вузів мають партнерські стосунки із 45 болгарськими. Це - спільні проекти і програми подвійних дипломів.

Зараз ви читаєте новину «У школах нацменшин збільшать вивчення української». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4069
Голосування Чи варто із дітьми вчити уроки?
  • У жодному разі не треба
  • Завжди потрібно
  • Треба до 5 класу
  • Потрібно, якщо дитина заробила погану оцінку
  • Слід тільки перевіряти виконане завдання
  • Треба, якщо про це благатиме дитина
Переглянути