вівторок, 31 січня 2017 13:25

У понеділок розпочнеться реєстрація на ЗНО

У понеділок розпочнеться реєстрація на ЗНО

6 лютого почнуть реєстрацію на основну сесію ЗНО. Вона триватиме до 17 березня. До 31 березня можна вносити зміни в реєстраційні дані. Про це повідомив під час прес-конференції директор УЦОЯО Вадим Карандій.

Цього року загальнонаціональне тестування проводять вдесяте. "Особливість ЗНО-2017 - зміна основної мети проведення тестування. Це - оцінення рівня навчальних досягнень випускників та реалізація прав і свободи доступу до вищої освіти. Крім того, результати ЗНО - це одночасно і результати ДПА за підсумками навчання і результати конкурсного відбору до вищих навчальних закладів", - каже глава УЦОЯО.

Єдина відмінність - підсумкова атестація оцінюватиметься від 1 до 12 балів, а незалежне оцінювання - від 100 до 200

Учні з окупованих територій зможуть зареєструватися на тестування з 3 по 19 травня для участі в додатковій сесії.

ЗНО проходитиме у дві сесії. Основна - з 23 травня по 16 червня. Додаткова - з 3 по 12 липня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як підготуватися до ЗНО без репетитора

Кожен учасник оцінювання може обрати до 4 предметів для проходження ЗНО.

Сформувати заяву та подати реєстраційну картку для проходження ЗНО можна на сайтах регіональних центрів оцінювання якості освіти. Крім того, треба сформувати усі необхідні документи та відправити їх поштою на адресу відповідних регіональних центрів. Це - паперова заява, копія паспорта або свідоцтва, дві фотокартки, довідка про навчання від навчального закладу та необхідні документи, якщо абітурієнт потребує особливих умов для участі у ЗНО.

За словами Вадима Карандія, реєстрація закінчиться лише тоді, коли абітурієнт зворотнім поштовим відправленням отримає бланк реєстраційної картки, інформаційний бюлетень і сертифікат.

Пробне ЗНО відбудеться 1 та 8 квітня. Пройти тест можна з української мови та літератури і з одного предмету на вибір. Це - історія України, математика, біологія, географія, хімія, фізика, англійська, іспанська, німецька, французька та російська мови.
Зараз ви читаєте новину «У понеділок розпочнеться реєстрація на ЗНО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4069
Голосування Чи варто із дітьми вчити уроки?
  • У жодному разі не треба
  • Завжди потрібно
  • Треба до 5 класу
  • Потрібно, якщо дитина заробила погану оцінку
  • Слід тільки перевіряти виконане завдання
  • Треба, якщо про це благатиме дитина
Переглянути