понеділок, 26 жовтня 2020 18:30

У них зображено танк окупантів і радянську символіку - влада заборонила книги з Росії

У них зображено танк окупантів і радянську символіку - влада заборонила книги з Росії
Влада заборонила книги з Росії Фото:detector.medi

Держкомітет телебачення і радіомовлення заборонив ввозити в Україну три дитячі книги з території Росії. В них присутні ознаки ворожої пропаганди. Про це вони повідомили на своєму сайті comin.kmu.gov.

"Держкомтелерадіо відмовило ПП "Видавництво "Махаон-Україна" у ввезенні на територію України з метою розповсюдження трьох дитячих книжок російського видавництва "Азбука-Аттикус", які пропагують державу-агресора, комуністичний тоталітарний режим і його символіку", — говорять в повідомленні пресслужбу комітету.

Заборонили реалізацію дитячої книжки "Транспорт". На сторінках продукції зображений російський танк і комуністична символіка.

В іншій книзі для маленьких читачів "Скарбничка неоціненних знань" розповідають про перший супутник Землі та освоєння космосу за часів СРСР. До тексту прикріплений державнийм прапорйом Росії. За словами державного комітету, це вводить в оману дітей і приписує іншій державі чужі заслуги.

Наступна заборонена книжка — "А чому небо голубе?". Вона пропонує дітям пізнавати світ через призму реалій, міфів і символів держави-агресора. Окремі сторінки присвячені великому опису російського державного прапора, який, за інтерпретацією авторів, символізує благородство, і чесність.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вчителі англійської мови опанують нову методику викладання: деталі

З 2017 року, Держкомтелерадіо видало 29 004 дозволи на ввезення видавничої продукції та надало 4 162 відмови у видачі дозволів.

Зараз ви читаєте новину «У них зображено танк окупантів і радянську символіку - влада заборонила книги з Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4069
Голосування Чи варто із дітьми вчити уроки?
  • У жодному разі не треба
  • Завжди потрібно
  • Треба до 5 класу
  • Потрібно, якщо дитина заробила погану оцінку
  • Слід тільки перевіряти виконане завдання
  • Треба, якщо про це благатиме дитина
Переглянути