Ексклюзиви
субота, 12 червня 2021 21:30

Туристичний політ з Джеффом Безоcом купили за $28 млн

Туристичний політ з Джеффом Безоcом купили за $28 млн
Ім'я переможця аукціону не розголошується. Фото: Reuters

Космічна компанія Blue Origin мільярдера Джеффа Безоса продала місце на свій перший туристичний політ у космос за 28 млн доларів. Ім'я переможця аукціону не розголошується.

Про це повідомляє CNBC.

Переможець аукціону полетить в космос разом з Безосом і його братом на ракеті New Shepard, запуск якої запланований на 20 липня. Blue Origin оголосить ім'я переможця аукціону в найближчі тижні. Торги почалися з позначки 4,8 млн доларів, але швидко перевалили за 20 млн. Виручка буде передана некомерційній організації Blue Origin, орієнтованій на освіту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Безос замовив вітрильну яхту за $500 млн

Ракета New Shepard має доставити космічну капсулу з людьми на висоту понад 100 кілометрів. Апарат здійснив більше десятка успішних випробувальних польотів без пасажирів.

Автономна система розрахована на перевезення до шести осіб. У капсулі є масивні вікна, через які пасажири можуть спостерігати за польотом близько трьох хвилин в умовах невагомості, перш ніж повернутися на Землю.

Американський мільярдер і засновник Amazon Джефф Безос полетить у космос на борту першого пілотованого корабля своєї компанії Blue Origin.

Зараз ви читаєте новину «Туристичний політ з Джеффом Безоcом купили за $28 млн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути