Ексклюзиви
понеділок, 01 березня 2021 01:28

Туреччина планує місію на Місяць

Туреччина планує місію на Місяць
Місія планується у два етапи - у 2023 і 2028 роках. Фото: Pixabay

Туреччина на 2023 рік запланувала старт своєї власної місячної місії, турецька компанія Delta V Space Technologies Inc. розробила для цього гібридну ракету і безпілотний апарат.

Про це повідомляє Anadolu. Міністр промисловості і технологій Туреччини Мустафа Варанк заявив, що місія планується у два етапи - у 2023 і 2028 роках.

"У 2023 році ми маємо намір досягти Місяця, використовуючи власні національні та оригінальні технології. У рамках першого етапу проекту ми зробимо жорстку посадку на Місяць. Перший запуск на навколоземну орбіту ми здійснимо за співпраці з міжнародними компаніями. Однак наш космічний апарат на Місяць буде доставлений за допомогою запуску на навколоземну орбіту нашої унікальної національної ракети", - розповів Варанк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Марсохід показав панорамне фото Червоної планети

18 лютого відбулась посадка марсохода Perseverance. Критична фаза почалась не раніше 22:30 за київським часом, а момент посадки у 22:55. Через 7 місяців після запуску та 471 млн км подорожі ровер досягне кратера Джезеро на Червоній планеті. Він має зібрати дані про поверхню й атмосферу Марса, аби встановити, чи може там існувати життя, зокрема людська колонія.

Зараз ви читаєте новину «Туреччина планує місію на Місяць». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути