Ексклюзиви
середа, 24 лютого 2021 14:16

На парашуті марсохода Perseverance зашифрували секретне послання

На парашуті марсохода Perseverance зашифрували секретне послання
Користувачі соцмереж розгадали послання за 6 годин. Фото: pixabay

Марсохід Національного управління з аеронавтики і дослідження космічного простору США - Perseverance - висадився на Марсі.

Пристрій зробив це завдяки великому парашуту, у який помістили секретне повідомлення, що зашифрував один з інженерів у команді NASA, повідомляє АР.

На помаранчевих та білих смугах парашута системний інженер Ян Кларк написав Dare Mighty Things, що означає "Відважтесь на великі справи". Щоб це написати, він використав двійковий код.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Показали перше відео з Марса

Ця фраза - девіз Лабораторії реактивного руху NASA, яка керує місією Perseverance. Також на обідку парашута інженер сховав GPS-координати бази лабораторії у Пасадені, штат Каліфорнія. Вчений захоплюється головоломками і вигадав цю ідею 2 роки тому. Інженери хотіли зробити незвичайний малюнок на нейлоновій тканині, щоб знати, як орієнтувався парашут під час спуску.

Користувачі соцмереж розгадали послання за 6 год. Їхні здогадки підтвердив головний інженер марсохода Perseverance Адам Штельцнер.

Посадка марсохода Perseverance відбулась ввечері, 18 лютого. Критична фаза почалась не раніше 22:30 за київським часом, а момент посадки у 22:55. Через 7 місяців після запуску та 471 млн км подорожі ровер досягне кратера Джезеро на Червоній планеті. Він має зібрати дані про поверхню й атмосферу Марса, аби встановити, чи може там існувати життя, зокрема людська колонія.

Зараз ви читаєте новину «На парашуті марсохода Perseverance зашифрували секретне послання». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4069
Голосування Чи варто із дітьми вчити уроки?
  • У жодному разі не треба
  • Завжди потрібно
  • Треба до 5 класу
  • Потрібно, якщо дитина заробила погану оцінку
  • Слід тільки перевіряти виконане завдання
  • Треба, якщо про це благатиме дитина
Переглянути