понеділок, 07 серпня 2017 18:30

Створили унікальне морозиво

Створили унікальне морозиво
Поліфенол дозволяє морозиву зберігати форму при 28-градусній спеці. Фото: golos.ua.

У японському Дослідницькому центрі розвитку біотехнологій створили морозиво, яке не розтає.

Унікальні солодощі випадково створив кондитер Томіхіса Ота, повідомляє inshe.tv.

Він додав до десерту поліфенол. Ця хімічна сполука міститься у полуниці. Завдяки поліфенолу молочна суміш стала більш твердою. Фруктова маса отримала щільну структуру.

Виявилося, що добавка дозволяє морозиву зберігати форму при 28-градусній спеці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кулінарні провали: найдивніші способи подачі страв

"Рідкий поліфенол володіє властивостями, які ускладнюють відділення води і масел, що містяться у фруктовому морозиві. Це дозволяє зберігати первинну форму морозива і уникнути його танення", - каже шеф-кухар Томіхіса Ота.

Незвичайне морозиво продають у кількох містах Японії.

Кондитер Ренат Агзамов готує незвичайні торти, які дивують і водночас захоплюють.Серед них солодкі десерти у вигляді кришталевої люстри, корабля на гребені хвилі, гігантських слонів чи дракона.

Зараз ви читаєте новину «Створили унікальне морозиво». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4069
Голосування Чи варто із дітьми вчити уроки?
  • У жодному разі не треба
  • Завжди потрібно
  • Треба до 5 класу
  • Потрібно, якщо дитина заробила погану оцінку
  • Слід тільки перевіряти виконане завдання
  • Треба, якщо про це благатиме дитина
Переглянути