У японському Дослідницькому центрі розвитку біотехнологій створили морозиво, яке не розтає.
Унікальні солодощі випадково створив кондитер Томіхіса Ота, повідомляє inshe.tv.
Він додав до десерту поліфенол. Ця хімічна сполука міститься у полуниці. Завдяки поліфенолу молочна суміш стала більш твердою. Фруктова маса отримала щільну структуру.
Виявилося, що добавка дозволяє морозиву зберігати форму при 28-градусній спеці.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кулінарні провали: найдивніші способи подачі страв
"Рідкий поліфенол володіє властивостями, які ускладнюють відділення води і масел, що містяться у фруктовому морозиві. Це дозволяє зберігати первинну форму морозива і уникнути його танення", - каже шеф-кухар Томіхіса Ота.
Незвичайне морозиво продають у кількох містах Японії.
Кондитер Ренат Агзамов готує незвичайні торти, які дивують і водночас захоплюють.Серед них солодкі десерти у вигляді кришталевої люстри, корабля на гребені хвилі, гігантських слонів чи дракона.
Коментарі