Американські дослідники з Медичної школи Льюїса Каца Університету Темпл з'ясували, що оливкова олія першого холодного віджиму є найкориснішим продуктом для мозку. Вона підвищує здатність до навчання, покращує пам'ять і захищає від розвитку хвороби Альцгеймера.
"Ми виявили, що оливкова олія активізує аутофагію - процес знищення внутрішньоклітинного сміття і токсин. Таких, як бета-амілоїд і нейрофібрилярних клубки. Останні провокують дисфункцію нервових клітин головного мозку, що і викликає тривожні симптоми хвороби Альцгеймера", - пояснив професор кафедри фармакології і мікробіології і Центру трансляційної медицини LKSOM Доменіко Пратіц, передає Eurekalert.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Помідори небезпечні для здоров'я: кому заборонено їх їсти
До таких висновків вчені прийшли після ряду експериментів з двома групами лабораторних мишей, яких через шість місяців після народження "підсаджували" на середземноморську дієту з оливковою олією і без неї.
Через 3-4 місяці тварини з першої групи демонстрували кращі показники (здатність до навчання, робочу та просторову пам'яті), ніж з другої.
Вчені вважають, що отримані для гризунів висновки підходять і для людей.
Одне з останніх досліджень вчених показало, що манго – не тільки смачний екзотичних фрукт, але і вельми корисний для здоров'я серця.
Коментарі