середа, 26 липня 2017 14:36

Щастя можна купити за гроші - американські науковці

Щастя можна купити за гроші - американські науковці
Науковці вирахували вартість щастя Фото: Styler

Щастя має ціну. Такого висновку дійшла міжнародна дослідницька команда у США. Згідно з новим дослідженням, яке опублікували у роботі Національної академії наук, якщо у вас обмаль часу, можна отримати більше задоволення від життя, обмінюючи гроші на вільні від побутових або інших завдань хвилини.

Дослідники на чолі з професором в Гарвардській школі бізнесу Ешлі Віллансом опитали близько 4500 осіб із США, Канади, Данії та Нідерландів. Усім ставили одне і те ж запитання: "чи платите ви іншим людям за виконання неприємних повсякденних справ, щоб збільшити кількість свого вільного часу?" У 28% випадків учасники експерименту відповідали ствердно. За підрахунками ці люди в середньому витрачають на купівлю вільного часу — до $148 в місяць. Дослідники з'ясували, що люди, які обмінювали гроші на час, були задоволеніші життям, ніж ті, хто цього не робив. Пише журналістка Карен Каплан у статті на Los Angeles Times.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Депресія змінює структуру мозку - лікарі

Другий тест у рамках цього дослідження науковці провели у Ванкувері. Два тижні поспіль у вихідні вони видавали 60 дорослим по $40. В один тиждень їх попросили витратити гроші на матеріальну покупку. А в інший тиждень – на щось, що заощадило б їм час. За результатами опитування дослідники з'ясували, що у той тиждень, коли учасники експерименту купували послуги, відчували менший стрес, ніж коли придбали щось матеріальне.

"Вони відчували більше радості та менше злості, нервозності та страху в той тиждень, коли "купували" собі час", – пише автор статті.

Створили унікальний пристрій, який може врятувати від серцевого нападу, коли поряд ніхто не в змозі допомогти. Варто лише приклеїти його на тіло за допомогою спеціальних липких пелюсток, і пристрій, який моніторитиме стан здоров'я власника 24 год. на добу. Пристрій Cardiomo вимірює серцевий ритм, температуру тіла, слідкує за пульсом і диханням, а також робить кардіограму. Ви можете слідкувати за здоров'ям близьких на відстані. Пристрій миттєво сповіщатиме про погіршення здоров'я і навіть непритомність власника.

Зараз ви читаєте новину «Щастя можна купити за гроші - американські науковці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути