неділя, 18 червня 2017 13:30

Режисер театру розкрив таємницю щасливих сімейних стосунків

Режисер театру розкрив таємницю щасливих сімейних стосунків
"Сім'я не має ніякого стосунку до кохання. Це - змова двох людей: жити разом, вести господарство і виховувати дітей". Фото: chasopys

"Батько військовий, тому моїм вихованням займалася мама", - каже режисер та директор Молодого театру Андрій Білоус.

В інтерв'ю журналу "Країна" розповів про стосунки з батьками, дружиною та дітьми

1. Мама виховувала мене у диктатурі. Це прищепило розуміння дисципліни та почуття обов'язку.

2. Хоч тату постійно був на роботі, він виховував мене власним прикладом. Дивлячись на нього розумів, яким має бути справжній чоловік.

3. Найкращу пораду дав дід. Він казав: "Бика треба боятися спереду, бо вдарить рогами. Коня - ззаду, бо може вдарити копитами. А дурнів треба остерігатися з усіх боків".

4. У дитинстві мені було легше перенести фізичне покарання, ніж психологічне. Коли з тобою не розмовляє мама, це страшно. Краще б вона мене стукнула.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Режисер розкрив таємниці театрального мистецтва

5. Вихованням дітей займається дружина. Бачу їх лише зранку, коли відвожу в дитячий садок і школу. Маю ненормований робочий день. Вихідних у мене з десяток на рік. Відпустка переважно проходить у театрі.

6. Важливо закладати дітям поняття про цінності на рівні рефлексів. Тоді їм навіть на думку не спаде вкрасти чи збрехати. Це як всунути пальці у розетку. Раз струмом вдарило – більше туди не полізеш.

7. Боляче відмовляти дітям у їхніх бажаннях. Днями донька попросила гроші на нову кофтину. Відмовив. Цього місяця сімейний бюджет не передбачає таких витрат. Коли будуєш дім, то кожна копійка — на рахунку.

8. Сім'я не має ніякого стосунку до кохання. Це - змова двох людей: жити разом, вести господарство і виховувати дітей.

9. За 22 роки шлюбу ми ніколи не сварилися з дружиною. Шкодую, що мої діти не були свідками наших сварок. Кохання моїх батьків було таке пристрасне, що вони сварилися щодня. Це мені дало певний емоційний досвід. Мої діти такого досвіду позбавлені.

10. Моє дитинство пахне медом. Дідусь був бджолярем, тому цей запах мене оточував з дитинства. Пам'ятаю запах шкіри від батькових військових чобіт та кобури зі зброєю.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 10 таємниць жіночого щастя від редактора видавництва

Повну версію розмови з Андрієм Білоусом читайте в останньому номері журналу "Країна" від 15 червня 2017 року.

Зараз ви читаєте новину «Режисер театру розкрив таємницю щасливих сімейних стосунків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4069
Голосування Чи варто із дітьми вчити уроки?
  • У жодному разі не треба
  • Завжди потрібно
  • Треба до 5 класу
  • Потрібно, якщо дитина заробила погану оцінку
  • Слід тільки перевіряти виконане завдання
  • Треба, якщо про це благатиме дитина
Переглянути