четвер, 19 липня 2018 16:55

Розгадали таємницю невидимості

Розгадали таємницю невидимості
Винахід канадських вчених зробить об'єкти невидимими для людського ока. Фото: 1NEWS.COM.UA

Винахід канадських вчених зробить об'єкти невидимими для людського ока.

Вчені Монреальського національного інституту наукових досліджень стверджують, що ключ до невидимості у маніпулюванні світлом, передає The Mirror.

Спектральний плащ, так дослідники назвали свій винахід, діє шляхом вибіркового передавання енергії між певними кольорами світлової хвилі. Нова технологія може змінити світловий промінь і замаскувати об'єкти від людського ока під певним кутом зору. Відкриття стало можливим завдяки властивостям зору людини, яка може сприймати далеко не всі частоти електромагнітного спектра.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Випробували український дрон-невидимку

"Візуально людина сприймає тільки взаємодію світлових променів і об'єктів, на яких вони відображаються. За допомогою спеціального оптичного фільтру, вчені змогли вирівняти частоту променя на вході в об'єкт будь-якого кольору, щоб він не відбивався і фактично став невидимим для людини", - кажуть розробники.

Наприклад, предмет зеленого кольору відбиває зелене світло. Якщо за допомогою нової розробки зелене світло зробити синім, а після того, як воно пройде через об'єкт, повернути початкове співвідношення кольорів, предмет стане невидими.

Науковці створили матеріал, який ховає об'єкти від інфрачервоних камер. Лист товщиною менше 1 мм поглинає приблизно 94% інфрачервоного світла.

Зараз ви читаєте новину «Розгадали таємницю невидимості». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути