середа, 18 вересня 2019 08:08

Загинуть десятки мільйонів: учені змоделювали наслідки ядерної війни між США і РФ

Загинуть десятки мільйонів: учені змоделювали наслідки ядерної війни між США і РФ
Згідно зі сценарієм, прагнучи обмежити можливості блоку в Центральній і Східній Європі, російська армія завдасть ядерного удару по прикордонних районах Німеччини та Польщі. Фото: з відкритих джерел

Вчені змоделювали наслідки "обмеженого" ядерного конфлікту між Росією і НАТО. І дійшли до висновку, що навіть "локальне" використання ядерної зброї призведе до загибелі майже 100 млн осіб.

Про це повідомляє видання Naked Science.

На початку вересня у відкритий доступ потрапила 60-ти сторінкова "Доктрина спільних ядерних операцій" з сайту Об'єднаного комітету начальників штабів американської армії. У документі розглядаються сценарії загального ядерного конфлікту і локального використання атомної зброї в рамках "тактичного" або "обмеженого регіонального" застосування. Незабаром документ видалили з мережі.

Дослідники змоделювали результат розвитку одного зі сценаріїв.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У російському центрі вірусології, де зберігається Ебола, стався вибух

У відеоролику показано вигаданий конфлікт сил НАТО і Росії. Згідно зі сценарієм, прагнучи обмежити можливості блоку в Центральній і Східній Європі, російська армія завдасть ядерного удару по прикордонних районах Німеччини та Польщі. У відповідь США застосує ядерну зброю по Калінінградській області. За розрахунками вчених, уже до цього моменту загине 2,6 млн осіб.

Однак, обидві сторони вже переступлять межу в застосуванні ядерної зброї. Удар 300 боєголовок паралізує сили НАТО, у відповідь по території РФ відправляються збереглися 180 боєголовок. Відповідно до моделі, смертність досягне вже 34,1 млн, і ще 57,4 млн осіб загине від важких уражень і ран.

Водночас, автори роботи підкреслили, що "обмеженою" ядерна війна не буває, а тому слід посилити контроль за смертельним озброєнням і продовжувати боротьбу за його повне знищення до того, як воно знищить нас.

Американська розвідка припускає, що російську ядерну ракету необмеженого радіусу дії створять протягом наступних 6 років. Розвідники дійшли до такої думки, враховуючи те, що Росія здійснює випробування нової зброї, хоча досі всі вони були невдалими.

Зараз ви читаєте новину «Загинуть десятки мільйонів: учені змоделювали наслідки ядерної війни між США і РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4069
Голосування Чи варто із дітьми вчити уроки?
  • У жодному разі не треба
  • Завжди потрібно
  • Треба до 5 класу
  • Потрібно, якщо дитина заробила погану оцінку
  • Слід тільки перевіряти виконане завдання
  • Треба, якщо про це благатиме дитина
Переглянути