вівторок, 26 листопада 2019 16:07

Після відео Зеленського уряд знайшов гроші для освітян і медиків

Після відео Зеленського уряд знайшов гроші для освітян і медиків
В уряді знайшли гроші на погашення заборгованості по зарплаті для вчителів та лікарів. Фото: kmu.gov.ua

Понад 500 млн грн на погашення заборгованості з оплати праці вчителів та лікарів знайшли в уряді. Гроші перерозподілять вже завтра.

Про це з посиланням на заяву Гончарука повідомляє Урядовий портал.

Причину системних затримок виплати заробітної плати освітянам та медикам бачать у неефективному розподілі державних субвенцій місцевою владою. В уряді таку ситуацію назвали неприпустимою.

"Уже завтра Уряд перерозподілить 171,1 млн грн на зарплати для вчителів та спрямує ще додатково 326 млн грн на дофінансування медичної субвенції, зокрема на зарплати лікарям", - наголосив Прем'єр-міністр України Олексій Гончарук.

Крім того, Міністерство охорони здоров'я змінить механізм виплати медичної субвенції на контрактування. Тобто, обсяг коштів, що виділятимуть закладам, залежатиме від кількості наданих пацієнтам медичних послуг. Таким чином, обіцяють в уряді, з наступного року перестануть затримувати заробітну плату для лікарів.

У Міністерство освіти й науки також заявили про активну роботу з профілактики заборгованості із зарплати освітянам. Втілити зміни планують з наступного року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Економічного ривка не буде" - експерт про бюджет-2020

Зокрема, в освітній субвенції вперше врахують актуальний контингент дітей. Пояснюючи, зазначили, що раніше платили заробітну плату за кількістю дітей, яка значно менша від реалістичної. Тобто, вчителі недоотримували гроші на зарплати протягом останніх років.

"Ми нарешті цю проблему виправляємо і додаємо 2,2 млрд грн для того, щоб враховувати ту кількість учнів, яка є реалістичною", - повідомляє урядовий сайт.

Готують зміни до формули розподілу освітньої субвенції, а також переглянуть ефективність мережі шкіл.

Президент Володимир Зеленський перед відльотом у Прибалтику доручив уряду ліквідувати заборгованість по зарплаті перед бюджетниками - вчителями та лікарями.

Зараз ви читаєте новину «Після відео Зеленського уряд знайшов гроші для освітян і медиків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4069
Голосування Чи варто із дітьми вчити уроки?
  • У жодному разі не треба
  • Завжди потрібно
  • Треба до 5 класу
  • Потрібно, якщо дитина заробила погану оцінку
  • Слід тільки перевіряти виконане завдання
  • Треба, якщо про це благатиме дитина
Переглянути