четвер, 27 вересня 2018 09:22

Під поверхнею Марса могло бути життя

Під поверхнею Марса могло бути життя
Мікроорганізми жили глибоко у поверхні Марсу. Фото: mir24.tv

Близько 4 млрд років тому на Марсі було життя.

На поверхні планети була достатня кількість водню для життя мікроорганізмів. Такі результати розрахунків фізики та хімії американських планетологів із Університету Брауна, повідомляє 24 канал.

Розпад молекул води у гірських породах на Марсі міг забезпечити достатньо енергії для підтримки популяції мікробів протягом сотень мільйонів років.

"Давня підповерхня Марсу, ймовірно, мала достатню кількість розчиненого водню для живлення глобальної підповерхневої біосфери. Умови у цій житловій зоні були схожі на місця на Землі, де існує підземне життя", – каже дослідник планет Джессі Тарнас.

У скелях на Марсі науковці знайшли підтвердження, що на планеті була вода.

Мільярди років тому на Червоній планеті могли існувати підповерхневі літоавтотрофні мікробні екосистеми. Це спільнота організмів, які живуть глибоко під землею.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Показали рідкісне явище на Землі

На Землі ці мікроорганізми використовують енергію, що зберігається у сірководні або водневому газові.

Таким чином надра Марса були придатні для проживання літотрофних організмів. Вони могли існувати на глибині до 1,6-1,8 км.

Місія на Марс стане для астронавтів останньою. Вчені з Європейського космічного агентства переконані, що людина провалить місію на Червону планету. За перші 6 місяців польоту екіпаж космічного корабля отримає на 60% більше радіації, ніж за всю їхню професійну кар'єру.

Зараз ви читаєте новину «Під поверхнею Марса могло бути життя». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4069
Голосування Чи варто із дітьми вчити уроки?
  • У жодному разі не треба
  • Завжди потрібно
  • Треба до 5 класу
  • Потрібно, якщо дитина заробила погану оцінку
  • Слід тільки перевіряти виконане завдання
  • Треба, якщо про це благатиме дитина
Переглянути