пʼятниця, 08 жовтня 2021 12:26

Оголосили лауреатів Нобелівської премії миру

Оголосили лауреатів Нобелівської премії миру
Нагороду вручили журналістам із Філіппін і Росії. Фото: twitter.com/NobelPrize

Нобелівську премію миру цьогоріч вручили американсько-філіппінській журналістці Марії Рессі й головному редактору "Нової газети" Дмитру Муратову.

Вони отримали нагороду "за зусилля щодо захисту свободи вираження поглядів, що є передумовою демократії та міцного миру", повідомив Нобелівський комітет у Twitter. Розмір премії збільшили до 10 млн шведських крон, що в перерахунку становить €980 тис.

Торік премію миру присудили Всесвітній продовольчій програмі ООН за боротьбу з голодом і за діяльність із запобігання використанню голоду як зброї під час війни.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Оголосили переможця Нобелівської премії з літератури

Оголошення переможців Нобелівської премії триватиме 2-11 жовтня. У Стокгольмі назвуть лауреатів премії з фізики, хімії, літератури та економіки. Лауреата премії за сприяння встановленню миру оголосять в Осло.

Дослідники Девід Джуліус і Ардем Патапутян отримали 4 жовтня Нобелівську премію з фізіології та медицини. Нагороду присудили за їхні відкриття рецепторів температури й дотику.

5 жовтня нагороду з фізики отримали Сюкуро Манабе, Клаус Гассельманн і Джорджіо Парізі "за новаторський внесок у розуміння складних фізичних систем".

Зараз ви читаєте новину «Оголосили лауреатів Нобелівської премії миру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути