Ексклюзиви
пʼятниця, 09 жовтня 2020 12:46

Оголосили лауреата Нобелівської премії миру 2020 року

Оголосили лауреата Нобелівської премії миру 2020 року
Переможця оголосили під час онлайн-конференції 9 жовтня. Фото: facebook.com/nobelprize

Нобелівську премію миру присудили Всесвітній продовольчій програмі ООН за боротьбу з голодом, а також за діяльність із запобігання використанню голоду як зброї під час війни.

Всесвітня продовольча програма — найбільша гуманітарна організація під егідою ООН, яка сприяє продовольчій безпеці, повідомляє Нобелівський комітет у Twitter.

Комітет наголосив, що Всесвітня продовольча програма просуває "братство націй, про яке вказував у заповіті Альфред Нобель".

Торік 135 млн людей страждали від голоду, що є найбільшою кількістю за останні роки. Більшість — через війни та збройні конфлікти. Комітет відзначає, що торік програма допомогла приблизно 100 млн людей у 88 країнах, які потерпали через нестачу продовольства та голоду.

Крім того, через пандемію Covid-19 зростає кількість людей, які постраждають від цього в майбутньому. Зокрема, в Ємені, Демократичній Республіці Конго, Нігерії та Південному Судані, де також ведуться збройні конфлікти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кому і за що присудили Нобелівську премію з хімії

Нобелівську премію з фізики цьогоріч отримали троє вчених: Роджер Пенроуз - за дослідження чорних дір, а також Райнгард Ґензель та Андреа Ґез - за відкриття "супермасивного компактного об'єкта" в центрі Чумацького Шляху.

Зараз ви читаєте новину «Оголосили лауреата Нобелівської премії миру 2020 року». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути