середа, 05 вересня 2018 12:26

Чи обов'язково носити шкільну форму - відповідь міністра

Чи обов'язково носити шкільну форму - відповідь міністра
Шкільна форма не обов'язкова. Фото: nus.org.ua

Закони України не встановлюють обов'язковість запровадження шкільної форми.

"Батьки з адміністрацією або колективом школи можуть обговорювати це питання, приймати рішення разом і при цьому поважати думку одне одного", - розповіла міністр освіти і науки Лілія Гриневич у рубриці "Правила школи" програми "Сніданок з 1+1".

Одяг не може бути причиною позбавлення дитини права на освіту, пояснює міністр.

"За зовнішній вигляд дитини відповідають батьки. Будь-які запитання щодо шкільної форми, які виникають, треба ставити батькам. Коли батьки обирають одяг для школи, то, впершу чергу, слід пам'ятати про його корисність і доречність. Дитині має бути зручно у ньому впродовж цілого навчального дня", - радить Гриневич.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Бути всім однаковими наказували за радянських часів, а зараз часи змінилися" - 10 думок про необхідність шкільної форми

Торік 5 вересня Верховна Рада прийняла Закон "Про освіту". За документ проголосували 255 депутатів. Він ввів 12-річне навчання і 3 рівні шкільної освіти. Крім того, дітям дозволи йти до 1 класу у 6 чи 7 років. Поряд зі звичайними дітьми навчатимуться діти з особливими потребами. У школах для них створили спеціальні групи або класи.

Зараз ви читаєте новину «Чи обов'язково носити шкільну форму - відповідь міністра». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4069
Голосування Чи варто із дітьми вчити уроки?
  • У жодному разі не треба
  • Завжди потрібно
  • Треба до 5 класу
  • Потрібно, якщо дитина заробила погану оцінку
  • Слід тільки перевіряти виконане завдання
  • Треба, якщо про це благатиме дитина
Переглянути