вівторок, 08 грудня 2020 10:21

Обігнала Малайзію та Ізраїль: яке місце посіла Україна в рейтингу швидкості мобільного інтернету

Обігнала Малайзію та Ізраїль: яке місце посіла Україна в рейтингу швидкості мобільного інтернету
Спеціалісти Світового банку підрахували, що на розвиток високошвидкісного інтернету в найближчі п'ять років Україні знадобиться від $350 до 450 млн інвестицій. Фото: pixabay

У рейтингу Speedtest Global Index за швидкістю фіксованого інтернету Україна посіла 58-ме місце.

За швидкістю мобільного доступу ми опинилися на 83-му, передає "Уніан".

Швидкість скачування через стаціонарний інтернет в Україні за останні 12 місяців зросла на 11 Мбіт/сек, а через мобільний - на 4 Мбіт/сек. У жовтні цьогоріч швидкість кабельного інтернету в Україні становила 61,78 Мбіт/сек. За цим показником Україна опинилася на 58-му місці рейтингу, обігнавши В'єтнам, Австралію і Чорногорію. У випадку з мобільним інтернетом швидкість - 25,15 Мбіт/сек, у результаті чого Україна посіла 83-тє місце. За цим показником Україна обігнала Малайзію, Беліз та Ізраїль.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Створили перший у світі додаток для аналізу генома

До трійки країн із найшвидкіснішим фіксованим інтернетом увійшли Сінгапур - 229,42 Мбіт/сек, Гонгконг - 215,19 Мбіт/сек, Румунія - 188.55 Мбіт/сек. У трійці лідерів за швидкістю мобільного інтернету опинилися Південна Корея - 145,03 Мбіт/сек, ОАЕ - 129,61 Мбіт/сек, Китай - 124,39 Мбіт/сек.

Спеціалісти Світового банку підрахували, що на розвиток високошвидкісного інтернету в найближчі 5 років Україні знадобиться від $350 до $450 млн інвестицій.

Також Кабінет міністрів України визначив розвиток високошвидкісного зв'язку 4G і 5G як один з пріоритетів цифрової трансформації. 11 листопада 2020 року Кабінет міністрів затвердив план заходів щодо впровадження в Україні високошвидкісного зв'язку 5G, який передбачає можливість проведення перших тендерів на радіочастоти для 5G у жовтні 2021-го.

Міністерство цифрової трансформації разом з мобільними операторами України планують покрити сполучні дороги високошвидкісним інтернетом за 4 роки. Про це сказав віцепрем'єр-міністр цифрової трансформації Михайло Федоров під час брифінгу, повідомляє "24 Канал".

Зараз ви читаєте новину «Обігнала Малайзію та Ізраїль: яке місце посіла Україна в рейтингу швидкості мобільного інтернету». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути