середа, 17 травня 2017 13:24

Назвали корисні властивості буряку

Назвали корисні властивості буряку
Буряковий сік може понизити кров'яний тиск. Фото: zdravsite.ru

Буряковий сік може понизити кров'яний тиск.

Вплив бурякового соку на тиск протягом кількох років вивчали англійські науковці з Лондонської школи медицини і стоматології. Про це пише medobzor.in.ua.

Щоб знизити високі показники артеріального тиску, достатньо 250 мл соку. Ефект зберігається протягом доби, кажуть медики.

"Ми були здивовані тим, як мало нітратів потрібно, щоб отримати настільки істотний ефект. Нітрати знаходяться, природно, в ґрунті, де вони поглинаються через коріння коренеплодів і зберігаються в овочах. Ми сподіваємося, що збільшення споживання овочів з високим вмістом нітратів – це перш за все зелені листові овочі або буряк – стане доступним методом профілактики серцево-судинних захворювань", каже директор Британського фонду серця, професор Пітер Вайсберг.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали продукти, які втамовують голод

Кориця корисна для серцево-судинної системи. Завдяки вмісту кальцію вона сприяє зменшенню утворення тромбів. Ця спеція також знижує цукор та холестерин y крові.

Зараз ви читаєте новину «Назвали корисні властивості буряку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4069
Голосування Чи варто із дітьми вчити уроки?
  • У жодному разі не треба
  • Завжди потрібно
  • Треба до 5 класу
  • Потрібно, якщо дитина заробила погану оцінку
  • Слід тільки перевіряти виконане завдання
  • Треба, якщо про це благатиме дитина
Переглянути