вівторок, 20 грудня 2016 15:53

Назвали нові корисні властивості кави

Назвали нові корисні властивості кави

Японські вчені з університету Окінаві з'ясували, що кофеїн позитивно впливає на малі кровоносні судини. Про це пише ladyhealth.

У дослідженні брали участь 27 добровольців віком від 22 до 30 років. Це люди, які у звичайному житті не п'ють часто каву. Протягом дня вони пили каву з кофеїном або без нього.

Під час експерименту вчені вимірювали кров'яний тиск у пальці один раз на два дні. Вчені також стежили за серцебиттям, артеріальним тиском й іншими показниками людей.

Досліди показали, що кровотік у малих кровоносних судинах був на 30% кращим у тих людей, які вживали регулярно каву з кофеїном.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чому не можна класти в напої лимон

За словами вчених, вживання кави зменшує ризик розвитку раку ротової порожнини.

Крім того, регулярне вживання кавового напою протидіє розвитку карієсу. Кава містить кислоти. Вони вбивають бактерії, які псують зубну емаль. Цілющі властивості напою максимально активізуються тоді, коли його вживають натуральним. Передусім це стосується цукру, молока та вершків.

Дослідники також спростували міф, що від кави жовтіють зуби, пише rsute.ru. Емаль змінює колір лише тоді, коли на ній були мікротріщини.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вчені виявили несподівані властивості води

А науковці з Університету Західної Австралії попереджають про наслідки від надмірного споживання кави. П'ять і більше порцій кави на день підвищують ризик появи надлишкової ваги, повідомляє ukr.media. Надмірне споживання кави подвоює обсяг жиру навколо внутрішніх органів черевної порожнини. Саме цей жир традиційно пов'язують зі смертельними захворюваннями.

За оцінками науковців, кавовий напій є другою за об'ємами споживання речовиною на Землі після води. Майже 2,5 чашки на день випивають жителі Нідерландів, 1,8 - Фінляндії, 1,4 - Швеції. В Україні у середньому випивають 0,5 чашки кави на день.
Зараз ви читаєте новину «Назвали нові корисні властивості кави». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути