Лате може бути не тільки кава, а й чай. Це традиційний італійський напій з молоком і прянощами. Його можна пити замість кави. Бадьорить так само, але не шкодить серцю. Він виходить солодкуватим та з пряним ароматом. Найчастіше його готують в холодну пору року, щоб зігрітися. Рецепти різні, кожен готує його по-своєму, але основа - це чорний або зелений чай, молоко, спеції, ваніль
Смак напою за цим рецептом злегка терпкий і цитрусовий. Таким його робить кардамон. А щіпка морської солі підсилює смак кожної спеції.
Інгредієнти:
Молоко - 1/2 склянки
Чай міцний чорний - 1 стакан
Імбир подрібнений - 1/2 ч. л
Кориця - 1/2 ч. л
Кардамон - 1/4 ч. л
Ванільний екстракт - 1/2 ч. л
Фініки без кісточок - 2 шт.
Морська сіль - 1 щіпка
Кленовий сироп або мед - 1 ст. л
Приготування:
Фініки замочіть в гарячій воді і дайте їм постояти до набрякання, щоб вони повністю подрібнилися в блендері, не залишивши шматочків в готовому напої.
Всі інгредієнти подрібніть в чаші блендера до однорідної консистенції.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Глінтвейн варять із сушеними грушами та корицею
Перелийте напій в невеликий сотейник і підігрійте до бажаної температури.
Коментарі