Ексклюзиви
вівторок, 20 грудня 2016 15:15

Науковці встановили, чому варто бути оптимістом

Науковці встановили, чому варто бути оптимістом

Позитив та гарні враження не тільки допоможуть легше пережити "важкі часи", а й продовжити життя. Дані нового дослідження гарвардських науковців опублікували у виданні American Journal of Epidemiology.

Дослідники проаналізували інформацію про більше ніж 70 тис. американських жінок віком від 58 до 83 років. Відомості про них були зібрані в рамках проекту з моніторингу здоров'я серед медсестер, який проводився з 2004 по 2012 рік.

Жінки відповідали на запитання щодо свого здоров'я та психологічного стану. Розповідали респонденти, як змінювалися їхні погляди на життя протягом останніх восьми років. Крім цього, вони оцінювали рівень свого оптимізму за 24-бальною шкалою.

За останні вісім років у жінок, які демонстрували високі показники оптимізму, ризик смерті від будь-якої причини протягом періоду спостереження був на 29% нижчий. Оптимістки на 52% мали нижчий ризик смерті від інфекції, на 39% - від інсульту, на 38% - від серцевих або респіраторних захворювань, на 16% - від раку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Знайшли спосіб відновлення нервових клітин

Результати понад 50 досліджень показали, що при зіткненні з життєвими труднощами оптимісти використовують більш здорові методи для залагодження ситуації, повідомляє The Courier.

Дослідження серед жінок, які вели здоровий спосіб життя, показало, що найоптимістичніші жінки мали на 9% нижчий ризик смерті, ніж песимісти. Тому вчені припускають, що оптимізм знижує рівень холестерину, запалення, підсилює імунітет, уповільнює темпи клітинного старіння.

"Наші нові дані свідчать про те, що ми повинні докладати зусиль, щоб підвищувати оптимізм, бо він пов'язаний з більш здоровою поведінкою і здоровими способами долання життєвих проблем", – переконаний один із авторів дослідження Ерік Кім.

На думку лікарів і вчених, стан здоров'я людини лише на 10% залежить від медицини, на 20 - від спадковості, на 20 - від навколишнього середовища і на 50% - від нас самих.
Зараз ви читаєте новину «Науковці встановили, чому варто бути оптимістом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути