вівторок, 14 листопада 2017 10:00

"Наука, бізнес, інновації. Хто головний?" - вчені та бізнесмени поговорили про інновації
5

6 листопада в приміщенні "HUB 4.0" відбувся круглий стіл "Наука, бізнес, інновації. Хто головний?", організований Громадською спілкою "Форум українського партнерства" в рамках проекту "Дім інновацій".

  Головний вчений "Yunasko" Юрій Малетін, бізнесмен і меценат Ігор Янковський, засновник «AVentures Capital» Андрій Колодюк, директор з інновацій "Noosphere" Михайло Рябоконь
Головний вчений "Yunasko" Юрій Малетін, бізнесмен і меценат Ігор Янковський, засновник «AVentures Capital» Андрій Колодюк, директор з інновацій "Noosphere" Михайло Рябоконь

В обговоренні брали участь бізнесмен і меценат, ініціатор проекту "Дім інновацій" Ігор Янковський; керівник секретаріату Державної інноваційної фінансово-кредитної установи (ДІФКУ) Мінекономрозвитку України Яна Підлісна; соціолог, керівник соціологічної групи "Рейтинг" Олексій Антипович; засновник і керуючий партнер "AVentures Capital", голова наглядової ради UVCA Андрій Колодюк та інші експерти в області науки, бізнесу та інновацій. Модератором виступила редактор "Дому інновацій" Вікторія Власенко.

  Виступає представник Державної інноваційної фінансово-кредитної установи Яна Підлісна
Виступає представник Державної інноваційної фінансово-кредитної установи Яна Підлісна

Учасники круглого столу розповіли, що, на їхню думку, є інновацією, які інновації цікавлять бізнес і чи готові інвестори вкладати в наукомісткі проекти. А також хто першим повинен почати діалог - бізнес чи вчені.

  У дискусії взяли участь і студенти
У дискусії взяли участь і студенти

"Моя головна ідея полягає в тому, що всім представникам науки, бізнесу, інновацій, держави треба частіше спілкуватися. Для цього нам не потрібні посередники, на зразок різних хабів і майданчиків, а повинна бути єдина комунікаційна платформа, де всі представники зможуть разом домовитися про співпрацю . Сьогодні, на жаль, багато хто навіть не знають про те, як почати діалог, кому представити свої ідеї та стартапи. Пострадянське мислення нав'язує нам недовіру один до одного, кожен шукає в партнері підступ, але так бути не повинно. Тому і виникла ідея створення "Дому інновацій", де вчені та інноватори зможуть представити свої проекти, ідеї, розробки, а я, як і інші бізнесмени, якщо мене це буде цікавити, зможу вкласти в це гроші ", - зазначив ініціатор створення" Дому інновацій" Ігор Янковський.

  Виступає бізнесмен і меценат Ігор Янковський
Виступає бізнесмен і меценат Ігор Янковський

Керівник секретаріату Державної інноваційної фінансово-кредитної установи (ДІФКУ) Мінекономрозвитку України Яна Підлісна повідомила про те, що держава також зацікавлена в розвитку інновацій в Україні. Саме для таких цілей створено і працює ДІФКУ, куди кожен може подати свій проект і розраховувати на часткову фінансову допомогу від держави і від бізнесу.

Керівник соціологічної групи "Рейтинг" Олексій Антипович повідомив про результати нещодавнього дослідження, проведеного для "Дому інновацій". З них випливає, що більшість українських вчених незадоволені рівнем доходу і фінансуванням своїх досліджень. Але тільки третина самостійно намагається знайти фінансування у вигляді грантів або інвестицій. Також він зазначив, що тільки 45% займаються популяризацією науки.

  Керівник групи "Рейтинг" Олексій Антипович
Керівник групи "Рейтинг" Олексій Антипович

Між учасниками круглого столу і гостями заходу розгорілася жвава дискусія. Вона торкнулася не тільки проблем діалогу між наукою і бізнесом, а й якості освіти та рівня підготовки представників вітчизняної науки.

Зараз ви читаєте новину «"Наука, бізнес, інновації. Хто головний?" - вчені та бізнесмени поговорили про інновації». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4069
Голосування Чи варто із дітьми вчити уроки?
  • У жодному разі не треба
  • Завжди потрібно
  • Треба до 5 класу
  • Потрібно, якщо дитина заробила погану оцінку
  • Слід тільки перевіряти виконане завдання
  • Треба, якщо про це благатиме дитина
Переглянути