четвер, 21 листопада 2019 10:41

NASA зафіксували найпотужніший викид енергії у Всесвіті

NASA зафіксували найпотужніший викид енергії у Всесвіті
Зафіксували найпотужніший викид енергії у Всесвіті. Фото: lookatme

За кілька секунд гамма-сплеск приблизно в 5 млрд світлових років від нас випустив більше енергії, ніж Сонце зможе випромінювати за 10 млрд років "життя".

Про це повідомила прес-служба NASA, пише liga.net

Вчені зафіксували жахливі викиди енергії від двох гамма-сплесків GRB 190114C і GRB 180720B в 4,5 і 6 млрд світлових років від нас відповідно. Перший - найпотужніший гамма-спалах, який коли-небудь спостерігався у Всесвіті.

Дуже яскравий і тривалий 190114C в січні 2019 го фіксували три телескопа різних конфігурацій. Коли була встановлена ​​точна точка в просторі, звідки він прийшов, туди направили прилади "Хаббла". За даними з нього вчені зробили висновок, що вибух стався в дуже щільному середовищі, ймовірно, в центрі масивної галактики, яка при цьому стикається з іншого.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Космічний корабель Маска вибухнув на випробуваннях

190114C близько хвилини випускав сверхвисокоенергетічние фотони - від 0,2 до 1 тераелектронвольт.
Навіть через дві години з моменту сплеску 180720B в липні 2018 го фіксувалися фотони післясвітіння з енергіями 100-440 гігаелектронвольт.

Експедиція міжнародного екіпажу американського космічного човна "Колумбія" розпочалась 19 листопада 1997 року. Вперше полетів космонавт незалежної України Леонід Каденюк.

Зараз ви читаєте новину «NASA зафіксували найпотужніший викид енергії у Всесвіті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4069
Голосування Чи варто із дітьми вчити уроки?
  • У жодному разі не треба
  • Завжди потрібно
  • Треба до 5 класу
  • Потрібно, якщо дитина заробила погану оцінку
  • Слід тільки перевіряти виконане завдання
  • Треба, якщо про це благатиме дитина
Переглянути