середа, 14 жовтня 2020 10:30

Найкраще, що сталося з українською освітою за 100 років — це коронавірусна пандемія - експерт

Найкраще, що сталося з українською освітою за 100 років —  це коронавірусна пандемія - експерт
Українська школа більше ніколи не повернеться до старого формату Фото: Дебет Кредит

Всім вищим навчальним закладам запропонують перейти на дистанційну роботу з 15 жовтня по 15 листопада. Про це сьогодні під час раідоефіру повідомив головний санітарний лікар України Віктор Ляшко.
Частина університетів вже це зробила. Чимало шкіл також готуються до канікул в зв'язку з епідемзагрозою з 15 по 30 жовтня та до дистанційного навчання до 15 листопада.
Якщо порівняти кількість місяців традиційного навчання і дистанційного цього року, то більше за часом триватиме саме віддалене — 5 місяців із 8.
"Я б не хотів повертати стару форму навчання. Звичайна школа з переповненими класами, одноманітними уроками, вже давно показала свою неефективність.
Тренд сучасності — індивідуалізація навчання, —- каже Gazeta.ua заслужений вчитель України і редактор порталу "Освітня політика" Віктор Громовий. - Діти самостійно обирають форму освіти, яка їм подобається. Варіантів існує багато. Наприклад, навчання в малих групах, змішане, дистанційне, індивідуальне, консультації чи туторіали групові чи індивідуальні".
Пандемія дала поштовх для пошуку альтернативи старій школі, вважає експерт. "Я часто згадую слова американського секретаря освітнього департаменту Андрі Дункан. Він сказав, що найкраще що сталось з освітою Нового Орлеану — це ураган Катрін. Стихійне лихо зруйнувало місто, разом з ним знищили всі школи. Мешканці відбудували школи, і оразу змінили формат навчання, - говорить він. - Зараз у штаті Луїзіана, Новий Орлеан діє найпрогресивна в Америці система освіти.Тому найкраще, що сталося з українською освітою за 100 років — це коронавірусна пандемія. Вона змусила українців підняти дупу, і шукати альтернативу застарілій системі освіти".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Він більше не нянька - як за кілька місяців змінилася роль вчителя в Україні

Учасники пробного зовнішнього незалежного оцінювання наступного року через епідеміологічні загрози зможуть скласти лише один тест у пункті тестування. Інші тестування — онлайн.

Зараз ви читаєте новину «Найкраще, що сталося з українською освітою за 100 років — це коронавірусна пандемія - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4069
Голосування Чи варто із дітьми вчити уроки?
  • У жодному разі не треба
  • Завжди потрібно
  • Треба до 5 класу
  • Потрібно, якщо дитина заробила погану оцінку
  • Слід тільки перевіряти виконане завдання
  • Треба, якщо про це благатиме дитина
Переглянути