середа, 02 вересня 2020 15:02

Microsoft створила програму, щоб визначати замінені обличчя людей

Microsoft створила програму, щоб визначати замінені обличчя людей
Щоб створити додаток, корпорація застосувала власні методи машинного навчання. Фото: Pixabay

Інструмент для визначення зображень людей із заміненими обличчями, які згенерував комп'ютер, розробила корпорація Microsoft.

Програмне забезпечення аналізує фото та відео і дає оцінку імовірності, що матеріал створено штучно, повідомляє BBC.

Таким чином, компанія сподівається, що технологія допоможе "боротися з дезінформацією". Microsoft Video Authenticator виявляє фейки за знаками, які не помітні людині, як-от тонкі пікселі у відтінках сірого на тому місці, де створену комп'ютером версію обличчя було поєднано з оригіналом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розробили сенсорний екран, який передбачає дотики

Щоб створити додаток, корпорація застосувала власні методи машинного навчання щодо тисячі загальнодоступних відео, у яких використовували функцію заміни обличчя, а потім протестувала створену модель на більшій базі обміну обличчями Facebook.

Технологія заміни обличчя людини на зображенні, або дипфейк, набула популярності 2018 року, після того як деякі розробники почали адаптувати методи штучного інтелекту для створення такого програмного забезпечення.

Процес створення полягає у завантаженні даних у вигляді зображень однієї людини та відеоматеріалів з обличчям іншої на комп'ютер. Програмне забезпечення використовувало дані для створення нового відео уже зі зміненим обличчям, мімікою та синхронізацією губ. Існують програми, яким необхідно лише одне селфі, щоб замінити обличчя зірки обличчям користувача у кліпі голлівудського фільму. Такими програмами можуть зловживати для створення оманливих кліпів, у яких певний діяч може діяти так, як ніколи не робив, з політичною чи іншою метою.

Функцію автоматизованого розшифрування аудіозаписів Transcribe додала у Word компанія Microsoft. Завдяки цьому користувачі зможуть записувати розмови в додатку або завантажувати в нього власні аудіо- чи відеозаписи у форматах mp3, wav, m4a або mp4.

Зараз ви читаєте новину «Microsoft створила програму, щоб визначати замінені обличчя людей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4069
Голосування Чи варто із дітьми вчити уроки?
  • У жодному разі не треба
  • Завжди потрібно
  • Треба до 5 класу
  • Потрібно, якщо дитина заробила погану оцінку
  • Слід тільки перевіряти виконане завдання
  • Треба, якщо про це благатиме дитина
Переглянути