Ексклюзиви
четвер, 16 березня 2017 13:13

Людина еволюціонувала не від мавпи - вчені

Людина еволюціонувала не від мавпи - вчені

Гіпотезу, що людина пішла від мавп, спростували американські дослідники з Північно-Західного університету.

Вони дослідили залишки доісторичних тварин і висунули нову гіпотезу про еволюцію людини. Згідно з нею, предками людини були рептилії - крокодилоподібні істоти, що мешкали на Землі 400 млн років тому, передає gogetnews.

Нейрофізики професор Маківер і біолог-еволюціоніст професор Ларс Шмітц припустили, що ці тварини вийшли на сушу в пошуках їжі, що і вплинуло на розвиток кінцівок, покращення зору і збільшення мозку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Правило "5 секунд" дозволяє їсти їжу з підлоги

"Рептилії бачили в наземних мешканцях джерело їжі. Вони були більш легкою здобиччю. Подальша еволюція і подальший розвиток мозку рептилій привели до появи людини", - кажуть експерти.

Це не перша гіпотеза про еволюцію людини від водних створінь. У 2012 році вчені з Великобританії і Канади з'ясували, що предком людини був морський черв'як пікайа, що мешкав на планеті понад 500 млн років тому.

Раніше китайські вчені знайшли в провінції Шаньсі скам'янілі останки істот періоду кембрійського вибуху. Вони за своїм зовнішнім виглядом нагадують мішки з зубами.

На думку вчених, у цих тварин з часом утворилися зябра, і саме вони стали предками всіх хребетних, в тому числі і людини.

Зараз ви читаєте новину «Людина еволюціонувала не від мавпи - вчені». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4069
Голосування Чи варто із дітьми вчити уроки?
  • У жодному разі не треба
  • Завжди потрібно
  • Треба до 5 класу
  • Потрібно, якщо дитина заробила погану оцінку
  • Слід тільки перевіряти виконане завдання
  • Треба, якщо про це благатиме дитина
Переглянути