Якщо продукт, який впав на підлогу, підняти протягом 5 секунд - його можна їсти. Про це говорить правило "5 секунд": "швидко підняте не вважається таким, що впало".
"Правило" підтвердив професор Астонського університету в Бірмінгемі у Великобританії Ентоні Хілтон.
За його словами, такі продукти можна вживати без остраху. Мікробів, які зможуть потрапити на їжу, котра впала, за 5 секунд буде в такій малій кількості, що їх легко зруйнує шлункова кислота, передає gogetnews.
"Очевидно, що не можна вживати їжу, на якій видно шар бруду. Але з наукової точки зору, продукти навряд чи заразиться небезпечними бактеріями, полежавши пару секунд на підлозі, шанс потрапляння на їжу шкідливих бактерій за кілька секунд дуже малий", - пояснив Хілтон.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вчені дізнались, як можна перемогти ВІЛ
Учений опитав 2 тис. людей і виявив, 79% з них зізналися, що не цураються піднімати і їсти їжу з підлоги.
У 2003 році це "правило" дослідили в американському Іллінойському університеті. З'ясували, що "правило 5 секунд" використовують більше жінки, ніж чоловіки. Окрім цього, до печива і солодощів, які впали, його застосовують частіше, ніж до брокколі або цвітної капусти.
Раніше вчені зі Школи медицини в США визначили, що вживання йогурту допоможе подолати симптоми депресії. Речовини у цих молочних продуктах піднімають настрій.
Коментарі