вівторок, 18 квітня 2017 19:05

Коли краще промовчати - 5 порад

Народна мудрість каже: "Слово не горобець...". Утім пам'ятають про неї не всі. Тому часто виникають незручні ситуації через те, що вчасно не промовчали.

"Перш за все, потрібно вчасно розпізнавати ситуації, у яких мовчання - золото. Існує багато тем, під час обговорення яких краще тримати язика за зубами або висловлюватися якомога коректніше", - каже Gazeta.ua психолог Наталія Носаль.

Gazeta.ua з'ясувала: краще тримати язика за зубами, коли розмова заходить на одну з тем:

1. Національність

Тема національностей - дуже педантична. Одне необережне висловлювання може образити вашого співрозмовника. Якщо ви не терпимі до якоїсь національності або ксенофоб за власними переконаннями, краще залишити свої висловлювання при собі.

2. Політика

Люди різних політичних поглядів часто стають ворогами. Не рідко саме через це руйнується дружба та виникають розлучення. Фахівці радять бути вкрай обережними у розмовах на політичні теми. Якщо є ймовірність, що розмова зайде у глухий кут і кожний залишиться при власній думці, політику краще не зачіпати.

3. Начальство

Необережна фраза на роботі може зіпсувати хороші стосунки у колективі чи з начальником назавжди. Важко промовчати, коли колеги активно обговорюють ідеального чи не дуже начальника. Крім того, існують фрази, які не варто говорити начальнику. Серед таких: "Я не можу", "Я не хочу", "Я не буду цього робити", "Мій робочий день закінчився", "У інших компаніях роблять не так", "Спочатку покурю, потім візьмуся за цю справу", "Сьогодні не зачіпайте мене".

Автор: islam-today.ru
 

4. Нові перспективи

Свої емоції потрібно навчитися тримати під контролем. Особливо, коли йдеться про нереалізовані ідеї. Фахівці кажуть, так ви перетворюєте своїх цілі у "соціальну реальність". Мозок входить в оману. Він думає, що мета стала ближче і стимул працювати над нею зменшується.

5. Ваш співрозмовник

Потрібно розуміти, що у питаннях зовнішності, розумових здібностей чи характеру вашого співрозмовника варто бути тактовним. Якщо вас не просять, то краще не казати, мовляв, ти потовстішала або ж зовсім кістлява. Варто уникати прямолінійних висловлювань такого зразка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як не думати про роботу у вільний час

Зараз ви читаєте новину «Коли краще промовчати - 5 порад». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4069
Голосування Чи варто із дітьми вчити уроки?
  • У жодному разі не треба
  • Завжди потрібно
  • Треба до 5 класу
  • Потрібно, якщо дитина заробила погану оцінку
  • Слід тільки перевіряти виконане завдання
  • Треба, якщо про це благатиме дитина
Переглянути