четвер, 22 грудня 2016 15:56

Кого найбільше мучить безсоння

Кого найбільше мучить безсоння

Швидкість засипання вночі залежить від активності людини. Чим рухливіша й бадьоріша людина протягом дня, тим вона швидше засне. Від безсоння більше страждають "повільні" люди, заявили ізраїльські вчені з Академічного коледжу в Тель-Авіві.

Між способом життя і сном є взаємозалежність, кажуть фахівці. Люди, які відкладають справи "на потім", погано сплять. Перед сном вони починають непокоїтися, згадувати про справи, які не встигли виконати. Роздуми призводять до того, що людині стає важко заснути. Отже, проблеми зі сном можуть бути результатом такого явища, як прокрастинація.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Установили, чому жінки повинні спати довше за чоловіків

Активні ж люди сплять краще. Протягом дня вони виконують більше справ, рідше відпочивають. Тому втома, яка накопичилась за день, швидше викликає сон.

Експерти також виявили, що "жайворонки" рідше відкладають справи на потім і рідше мають проблеми зі сном на відміну від "сов", які лягають спати пізно вночі і пізно встають.

Американські вчені з'ясували, які сни сняться найчастіше. Перше місце посіли сни, у яких людину хтось переслідує, друге - сни, пов'язані зі шкільними роками, третє - еротичні сни.
Зараз ви читаєте новину «Кого найбільше мучить безсоння». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути