Ексклюзиви
пʼятниця, 16 лютого 2018 15:31

Китайський Новий рік: як залучити радість у життя

Китайський Новий рік: як залучити радість у життя
Щодня потрібно записувати "3 радості". Фото: Delfi

Сьогодні,16 лютого, святкують китайський Новий рік. За місячно-сонячним календарем, за яким жителі Піднебесної ведуть літочислення, це - 4716 рік. О 17:13 за київським часом розпочнеться Новий рік за східним календарем.

Святкування китайського Нового року триває два тижні. Закінчиться 2 березня. У цей період фахівці радять "запрограмувати" себе на щастя у новому році.

"Варто навчитися радіти дрібницям. Їх лише потрібно помічати. Бо часто за щоденним марафоном на це немає часу та сил. Привчати себе до цього слід поступово і усвідомлено", - каже Gazeta.ua кандидат психологічних наук Ірина Губеладзе.

Для того, щоб бачити радості у дрібницях, їх потрібно візуалізовувати.

"Протягом тривалого часу - не менше місяця - варто записувати усе добре та радісне, що сталося за день. Цих пунктів має бути не менше трьох. Іноді буде важко писати. Але попри це вкрай важливо щовечора шукати радості, незважаючи на те, наскільки позитивним був день. Для записів заведіть щоденник. Ще можна зробити "Скриньку радості". Нехай це буде красива баночка чи коробочка. Свої щоденні радості записуйте на папірцях і кладіть туди. З часом їх назбирається дуже багато. Коли стане сумно чи з'явиться хандра, вийміть навмання кілька папірців. Ви згадаєте, що хорошого з вами сталося останнім часом. А це може бути звичайна дрібничка", - радить психолог.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що робити для здійснення мрії - поради фахівця

Якщо стало сумно чи настав негативний період, фахівець радить не заглиблюватися у цей стан.

"Варто створити і, головне, навчитися реалізовувати приємні моменти. Ті, які подарують позитивні емоції. Це може бути улюблений фільм, зустріч з друзями, читання улюбленої книги або куплена плитка шоколаду", - каже Ірина Губеладзе.

У рейтингу щасливих країн Україна перебуває на 132-му місці. Попереду - Гана, позаду - Уганда. Відчуття щастя будується на суб'єктивному відчутті людиною задоволеності своїм життям, кажуть психологи. Відчуття радості та щастя можна досягти, підвищуючи в організмі синтез гормонів щастя - ендорфіну і серотоніну.

Зараз ви читаєте новину «Китайський Новий рік: як залучити радість у життя». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути