вівторок, 27 червня 2017 12:05

Кількість землян збільшиться до рекордного рівня

Кількість землян збільшиться до рекордного рівня
До кінця століття на Землі проживатиме 11,2 млрд осіб Фото: Уніан

До 2023-го населення Землі перевищить 8 млрд осіб. До 2050 року на Землі проживатимуть 9,8 млрд, а до кінця століття людство наблизиться до позначки 11,2 млрд. Сім з двадцяти найгустонаселеніших країн світу будуть африканські.

Такі дані Організації Об'єднаних Націй опублікував "Урядовий кур'єр".

Нині майже 60% населення світу (4,5 млрд) проживає в Азії, 17% - в Африці, 10% - у Європі. На Латинську та Північну Америки припадають 9% і 6% людства відповідно.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ООН надасть Україні $5,5 млн на енергоефективність

Країнами-рекордсменами за густотою населення залишаються Китай (1,4 млрд) та Індія (1,3 млрд). Ці країни заселяють 19% і 18% світового населення. До 2050 року Індія пережене Китай.

За даними ООН, на нашій планеті проживають більше чоловіків, ніж жінок. Станом на 2017 рік на 100 представниць прекрасної статі припадає 102 чоловіки. Чверть населення Земної кулі становлять діти віком до 15 років. 13% жителів Землі люди похилого віку, старші за 60 років.

Вчені з NASA прогнозують можливу дату всесвітнього потопу. Він станеться в найближчі 60 років і зітре з обличчя Землі прибережні міста Японії, Франції та Великої Британії: Лондон, Токіо, Париж та інші. Таких висновків науковці дійшли, спостерігаючи за змінами клімату Землі. Переважно, ці зміни - результат стрімкого танення льодовиків.

Зараз ви читаєте новину «Кількість землян збільшиться до рекордного рівня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4069
Голосування Чи варто із дітьми вчити уроки?
  • У жодному разі не треба
  • Завжди потрібно
  • Треба до 5 класу
  • Потрібно, якщо дитина заробила погану оцінку
  • Слід тільки перевіряти виконане завдання
  • Треба, якщо про це благатиме дитина
Переглянути