четвер, 30 березня 2017 11:51

Яка тварина була першим "домашнім улюбленцем" у світі

Яка тварина була першим "домашнім улюбленцем" у світі

Першою домашньою твариною у первісних людей були не собаки, а миші. Вони стали співіснувати з людиною 15 тис. років тому. Це на 3 тис. років раніше, ніж люди почали дружити з собаками, дослідила міжнародна група вчених, передає gogetnews.

Науковці проаналізували залишки скам'янілих зубів двох видів мишей - домашньої і куцехвостої польової. Виявили, ці миші почали жити в оселях мисливців і кочували з ними 15 тис. років тому.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Виявили незвичайну рису котів

До слова, більшість інших тварин стали жити поруч з людиною набагато пізніше. Наприклад, собак приручили 12-13 тис. років тому в Євразії, свиней - приблизно у цей самий період в Месопотамії. Корови стали домашніми 10,5 тис. років тому в Туреччині, а коти - 8 тис. років тому.

Минулого року на території Єгипту археологи знайшли стародавнє кладовище домашніх улюбленців. Там виявили майже 100 непошкоджених скелетів тварин. Експерти датують цвинтар періодом з кінця I до першої половини II століття н. е.

Зараз ви читаєте новину «Яка тварина була першим "домашнім улюбленцем" у світі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4069
Голосування Чи варто із дітьми вчити уроки?
  • У жодному разі не треба
  • Завжди потрібно
  • Треба до 5 класу
  • Потрібно, якщо дитина заробила погану оцінку
  • Слід тільки перевіряти виконане завдання
  • Треба, якщо про це благатиме дитина
Переглянути