середа, 29 березня 2017 10:36

Розповіли, коли частина Європи піде під воду

Розповіли, коли частина Європи піде під воду
До 2100 року Європу підтопить. Фото: superkor

5 млн жителів Європи можуть втратити домівки через повені до кінця цього століття.

Вчені проаналізували зміну кліматичних факторів. Це - підвищення рівня моря, припливи, хвилі і шторми. Про це повідомляє invaders. За даними дослідження Об'єднаного дослідницького центру Єврокомісії, підвищення рівня моря до 2100 року може сягнути 1 м.

Через глобальне потепління у Північному та Балтійському морях підніметься рівень води до критичної позначки. При високих темпах потепління повені почастішають у Великій Британії, Данії і Нідерландах. Підтоплення дістануться узбережжя Норвегії, Німеччини та країн Балтії. У Португалії рівень води знижуватиметься.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вчені: на Землі може настати новий льодовиковий період

Прогнозуючи кліматичні зміни на континенті, науковці не включали у дослідження територію Росії. Це - величезний і географічно складний регіон, каже спеціаліст з океанографії прибережних зон Міхаліс Вусдукас.

За останнє десятиліття в Європі було кілька великих повеней. 2013-го частково затопило Латвію, Македонію, Чехію, Норвегію та Німеччину. Торік суттєво підвищився рівень води в Сені, Дунаї, Рейні і Неккарі. Це викликало повені вздовж берегів. В околицях Парижу оголосили помаранчевий рівень небезпеки. У північних районах Франції евакуювали кілька тисяч чоловік.

Зараз ви читаєте новину «Розповіли, коли частина Європи піде під воду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути